Раді пропонують внести зміни до Податкового кодексу

13:05, 25 мая 2020
Зміни пов’язані із прийняттям Закону «Про запобігання корупції.
Раді пропонують внести зміни до Податкового кодексу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту Закону України 3524 «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції». Автором є Кабінет Міністрів.

 Новації

 Пропонується доповнити норми Податкового кодексу. Зокрема статтю 179. Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації). Викласти в такій редакції пункт 11:

 Фізичні особи, які подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», подають податкову декларацію виключно у випадках, передбачених цим розділом.

 Крім того на роботу до контролюючих органів не можуть бути прийняті особи, стосовно яких Законом України «Про державну службу» встановлено обмеження.

 Стосовно осіб, які претендують на зайняття посад у контролюючих органах, за їх письмовою згодою проводиться спеціальна перевірка у випадках та в порядку, встановлених Законом України «Про запобігання корупції».

 Особи, які претендують на зайняття посад у контролюючих органах, до призначення на відповідні посади зобов’язані повідомити керівництву органів, на посади в яких вони претендують, про працюючих у таких органах близьких осіб.

 Правовий статус посадових осіб контролюючих органів, їх права та обов’язки визначаються Конституцією України, цим Кодексом та Митним кодексом України, а в частині, що не регулюється ними, – Законами України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції» та іншими законами.

 Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції підготувало законопроект, яким пропонується переосмислення виконавчого провадження в Україні під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва