Яким чином і скільки часу Мін’юст планує боротися з рейдерством, відео

19:25, 30 июня 2020
Перший заступник міністра юстиції Євген Горовець пояснив тактику і стратегію.
Яким чином і скільки часу Мін’юст планує боротися з рейдерством, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Боротьба з рейдерством, яку періодично уряд визнає пріоритетною у своїй діяльності, поки що не досягла переконливих результатів. Хоча після ухвалення Верховною Радою у жовтні 2019 року законопроекту № 1056-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності рівень незаконного заволодіння чужою власністю значно знизився.

Зокрема, була припинена діяльність так званих акредитованих суб’єктів державної реєстрації, простіше кажучи – реєстраторів комунальних підприємств та їх філій, через безконтрольну діяльність яких відбувалась більшість рейдерських захоплень.

Щоб ще більше ускладнити життя рейдерам і позбавити їх найменших можливостей скористатися прогалинами у процедурах державної реєстрації прав власності, які ті винахідливо знаходять, Міністерство юстиції розробило і за підтримки Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів презентувало нову законодавчу ініціативу. Її вже назвали умовно - «червоною кнопкою» від рейдерства.

Як діятиме майбутня «червона» кнопка і чи будуть наступні кроки у боротьбі з рейдерами - про все це «Право-TV» розпитало у першого заступника міністра юстиції України Євгена Горовця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді