Взаємне визнання та обмін водійських посвідчень з Туреччиною: Кабмін планує затвердити Угоду

12:59, 1 июля 2020
Обмін національних посвідчень водія за спрощеною процедурою – без необхідності повторно складати іспити.
Взаємне визнання та обмін водійських посвідчень з Туреччиною: Кабмін планує затвердити Угоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 1 липня, Кабмін планує розглянути постанову щодо затвердження Угоди з урядом Турецької Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Так, Угода передбачає можливість громадянам України та Турецької Республіки, які вибрали своїм місцем постійного або тимчасового проживання територію держави іншої Сторони, здійснити обмін національних посвідчень водія за спрощеною процедурою.

Проєктом акта пропонується затвердити Угоду. Зазначимо, що у межах Угоди Договірні Сторони беруть на себе зобов’язання визнавати з метою обміну національні посвідчення водія на основі принципу взаємності. Крім того, установлюється, що такий обмін здійснюється без необхідності проходження практичного та теоретичного іспитів, закріплюється відповідність категорій посвідчень водія двох держав, визначається механізм взаємодії між компетентними органами для підтвердження факту видачі посвідчення водія, яке подається для обміну, та інші умови, необхідні для здійснення такого обміну.

Як зазначено у пояснювальній записці, заходи, передбачені Угодою, сприятимуть реалізації Цілі 11 «Людина живе в державі, яка ставить перед собою реалістичні цілі та досягає їх з використанням розумно необхідних для цього ресурсів» Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої Постановою Верховної Ради України від 4 жовтня 2019 року №199-IX.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабмін планує встановити доплату митникам на період дії карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді