ВРП: поширення НАБУ інформації про ОАСК має на меті підірвати довіру до судової влади, що є елементом інформаційної кампанії

11:51, 23 июля 2020
Поширення НАБУ інформації про Окружний адміністративний суд Києва: Вища рада правосуддя ухвалила рішення про вжиття заходів.
ВРП: поширення НАБУ інформації про ОАСК має на меті підірвати довіру до судової влади, що є елементом інформаційної кампанії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 23 липня на своєму засіданні ухвалила рішення про вжиття заходів щодо авторитету правосуддя у зв'язку із поширенням НАБУ інформації про Окружний адміністративний суд Києва.

Рішення прийнято одноголосно. За повідомленням доповідача, члена ВРП Тетяни Розваляєвої, поширення інформації НАБУ у такий спосіб виставляє обставини як доведений факт, що не так, і порушує принцип презумпції невинуватості.

Загалом дії НАБУ мають на меті підірвати довіру до судової влади, що є елементом інформаційної кампанії.

Не вдаючись в оцінку фактів та обставин, викладених в текстових повідомленнях НАБУ, Вища рада правосуддя акцентувала увагу на тому, що органи державної влади, їх посадові особи повинні утримуватися від інформаційних та політичних кампаній, заяв та дій, що можуть вплинути на незалежність судової влади та підірвати авторитет правосуддя в цілому.

У ВРП підкреслюють, що орган досудового розслідування, оприлюднивши інформацію у такий спосіб, а також записи та уривки розмов, які є обставинами досудового слідства, надав поштовх інформаційній кампанії, яка привертає увагу та формує суспільну думку на підтримку певної позиції, зокрема позиції про те, що злочинне діяння має місце як доведений факт, хоча такий факт не є доведеним.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду