У МОН назвали дату початку атестації ЗВО

13:25, 23 июля 2020
У серпні розпочнеться прийом документів для державної атестації закладів вищої освіти.
У МОН назвали дату початку атестації ЗВО
Фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У серпня розпочнеться прийом документів для державної атестації закладів вищої освіти (ЗВО), які підпорядковані Міністерству освіти і науки України (МОН). Про це повідомила генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Юлія Безвершенко.

За словами чиновниці, у 2018-2019 роках була створена система держатестації наукової діяльності університетів.

«Перша така атестація мала відбутися наприкінці минулого року. Однак за рішенням МОН, яке підтримала Нацрада з розвитку науки і технологій, атестація була призупинена через необхідність донабору експертів, зокрема іноземних. Це вже зроблено. Також через відтермінування атестації виникла необхідність, аби виші подавали матеріали за 2015-2019 роки… Прийнято рішення запустити атестацію за чинною нормативною базою. На жаль, це передбачає додаткову роботу для університетів, адже їм треба буде дооформити відомості за 1 рік. З іншого боку, це дозволить завершити атестацію цього року. Ті наукові напрями, які буде віднесено до кваліфікаційних груп А або Б, матимуть право отримати базове фінансування, а досвід першої хвилі атестації стане фундаментом для її вдосконалення», – підкреслила Юлія Безвершенко.

Також вона повідомила, що пройшло тестування системи атестації. Це дозволило виявити низку важливих питань, які будуть уточнені в окремому листі-роз'ясненні. Його розішлють на всі університети перед стартом прийому матеріалів. Окрім того, буде проведено вебінари для учасників атестації та експертів.

Також найближчим часом буде видано наказ МОН з конкретними датами проведення атестації. Університети матимуть 45 днів на підготовку та подання матеріалів. Загалом завершити цю хвилю атестації планується до кінця осені. Також Безвершенко попередила, що варто чекати чергових змін у питанні проведення атестації. При цьому про їх ефективність поки що не можна говорити.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в МОН нададуть можливість перескласти ЗНО з іноземної мови для бажаючих вступити в магістратуру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва