Какой курс доллара прогнозируют в Кабмине на 2021 год

14:33, 29 июля 2020
Шмыгаль представил Прогноз экономического развития Украины: какой курс доллара прогнозируют.
Какой курс доллара прогнозируют в Кабмине на 2021 год
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На заседание Кабмина сегодня, 29 июля вынесен проект Прогноза экономического и социального развития Украины на 2021  ̶   2023 годы.

В пояснительной записке, подписанной министром экономики Игорем Петрашко, по поводу обменного курса сказано следующее.

«Зазначаємо, що у доопрацьованому прогнозі на 2021  ̶  2023 роки уточнено припущення щодо обмінного курсу гривні до долара США, ураховуючи проведені технічні консультації з представниками Нацбанку та отримані позиції експертного середовища в рамках проведення чергового консенсус-опитування (консенсус-прогноз).

Нацбанк висловив застереження щодо можливого формування у 2021 році більш міцної гривні, ніж попередньо було закладено до припущень прогнозу.

У свою чергу, такі прогнозні організації, як ICU в своєму прогнозі на 2021 рік закладають 29,0 грн за долар США в середньому за рік, ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України»  ̶   29,4 грн за долар США, Укрсіббанк   ̶  30 грн, Міжнародний центр перспективних досліджень  ̶   28,2 грн.

За прогнозом МВФ для України курс на 2021 рік становить 28,9 грн за долар США в середньому за рік.

З урахуванням наведеного у доопрацьованому прогнозі на 2021  ̶  2023 роки припущення щодо обмінного курсу на 2021 рік переглянуто до 29,1 грн за долар США в середньому за рік та 28,8 грн на кінець 2021 року з 29,7 за долар США та 29,3 доларів США, врахованих у попередньому прогнозі».  

 

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді