У Полтавському юридичному інституті пояснили причину відсутності бюджетних місць

18:07, 18 августа 2020
Зміни до закону про вищу освіту позбавили інститут права на підготовку правників за кошти державного бюджету.
У Полтавському юридичному інституті пояснили причину відсутності бюджетних місць
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого не припиняє свою роботу. Про це повідомив «Судово-юридичній газеті» директор інституту Олександр Лемешко.

В соціальних мережах виникла інформація про можливе закриття інституту, однак це не відповідає дійсності.

Водночас директор інституту підтвердив, що у зв’язку зі змінами до законодавства (Закон «Про вищу освіту», ч. 9, стаття 33: «У територіально відокремлених структурних підрозділах не надаються місця державного замовлення для підготовки фахівців: на другому (магістерському) та наступних рівнях вищої освіти; із спеціальностей, з яких у тому самому місті або в радіусі 50 кілометрів від нього функціонує заклад вищої освіти державної форми власності, що здійснює підготовку за такою самою спеціальністю.»), інститут як структурний підрозділ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, що знаходиться у місті Харків, не може готувати бакалаврів та магістрів за кошти державного бюджету. Звісно, це негативно позначилося на тих, хто хотів би навчатися, але не має достатньо коштів.

При цьому Олександр Лемешко вказав, що проблем із набором абітурієнтів немає. У цьому році у виші підняли середній бал для вступників на бакалаврат до 140. Вартість навчання також підвищилася: за рік навчання в бакалавраті треба сплатити 28 300 на очній і 16 600 грн на заочній формі, у магістратурі – 35 500 і 23 700 грн відповідно.

Раніше Верховна Рада схвалила законопроект № 3734 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді