У Раді пропонують розширити коло осіб, які мають право оскарження постанови по справі про адмінправопорушення

17:40, 8 сентября 2020
Постанову по справі про адмінправопорушення може бути оскаржено особою, яка має право складати протокол
У Раді пропонують розширити коло осіб, які мають право оскарження постанови по справі про адмінправопорушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народний депутат Дар’я  Володіна зареєструвала законопроект № 4040 «Про внесення змін до статті 287 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення особою, яка має право складати протокол про адміністративне правопорушення».

«Метою та завданням законопроекту є законодавче забезпечення можливості оскарження постанов у справах про адміністративні правопорушення особами,  які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення» - йдеться у пояснювальній записці. 

Для досягнення вищезазначених цілей законопроектом пропонується внести відповідні зміни до частини 1 статті 287 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  що передбачають розширення кола осіб, які мають право оскаржувати постанови по справах про адміністративні правопорушення, шляхом включення до нього осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Зокрема, зазначається, що постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 7 цього Кодексу, особою, щодо якої її винесено, потерпілим, а також особою, яка має право складати протокол про адміністративне правопорушення, в порядку визначеному цим Кодексом.

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття запропонованого проекту Закону дозволить створити додаткові вагомі важелі професійного захисту інтересів громадян, суспільства та держави у провадженні у справах про адміністративні правопорушення на стадії оскарження постанов, винесених за результатами їх розгляду. Це сприятиме зміцненню правопорядку та законності в Україні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як злочини будуть підслідні Бюро економічної безпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді