В МОН повідомили, скільки профтехів перевели на баланс місцевої влади

13:39, 14 сентября 2020
Планується, що передача профтехів триватиме до 2021 року.
В МОН повідомили, скільки профтехів перевели на баланс місцевої влади
radiosvoboda.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

41% профтехів вже розпочав процедуру переходу із державної у комунальну власність. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки (МОН) України.

В МОН кажуть, що це означає, що майно цих закладів перейде на баланс регіонів і вони отримають більшу автономію, зокрема фінансову. Планується, що передача профтехів триватиме до 2021 року.

Наразі на сайті Міністерства створено окремий розділ, де управлінці та заклади профосвіти можуть оперативно відслідковувати етапи розгляду документів. Розділ також містить роз'яснення щодо процедури передачі, необхідного пакету документів та контакти профільних фахівців. Крім того, у вересні МОН оновило інформацію у розрізі кожного регіону.

Важливо, що попри перехід у комунальну власність, ці заклади зможуть претендувати на створення навчально-практичних центрів за державні кошти. У 2020 році Уряд спрямував на це 100 млн гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на сайті МОН розмістили оновлений порядок замовлення, виготовлення, видачі та обліку документів про профосвіту.

У МОН зокрема повідомляють, що у випадку, коли заклад припинив діяльність, за виготовленням дубліката заявник має звернутися до його правонаступника. Якщо такого не визначено або заклад не було переміщено з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, – в місцеве управління освіти. Воно має визначити профтех, який створить замовлення на дублікат в ЄДЕБО. Після цього особа зможе отримати документ упродовж 20 днів.

Для осіб з порушеннями зору закладено можливість отримати диплом або його дублікат шрифтом Брайля. Там вказуватимуть назву закладу, дату видачі, серію та номер диплома, назву здобутої професії. Для отримання такого документа достатньо подати у заклад, де проходило навчання, відповідну заяву.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді