МОН опублікувало новий проект порядку видачі документів про профосвіту

18:30, 25 августа 2020
В МОН кажуть, що матимуть чіткий алгоритм для виготовлення дублікатів та виправлення помилок у документах.
МОН опублікувало новий проект порядку видачі документів про профосвіту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Міністерства освіти і науки України (МОН) розмістили оновлений порядок замовлення, виготовлення, видачі та обліку документів про профосвіту. В пресслужбі МОН наголошують, що замовники документів про професійну освіту зможуть використовувати всі можливості Єдиної державної бази з питань освіти (ЄДЕБО), матимуть чіткий алгоритм для виготовлення дублікатів та виправлення помилок.

«Тривалий час ми отримуємо зауваження від закладів про те, що у чинному Порядку не враховано багатьох ситуацій, які реально відбуваються на практиці. Найбільше з них стосуються замовлення дублікатів для випускників профтехів, які було ліквідовано і не мають правонаступників. У проекті документа ми виписали різні моделі, врахували запити громадян, які зверталися до нас за роз'ясненнями. Зараз для нас важливо почути щонайбільше думок стейкхолдерів і видати документ, який вирішить існуючі проблеми», – сказала генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

У МОН зокрема повідомляють, що у випадку, коли заклад припинив діяльність, за виготовленням дубліката заявник має звернутися до його правонаступника. Якщо такого не визначено або заклад не було переміщено з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, – в місцеве управління освіти. Воно має визначити профтех, який створить замовлення на дублікат в ЄДЕБО. Після цього особа зможе отримати документ упродовж 20 днів.

Для осіб з порушеннями зору закладено можливість отримати диплом або його дублікат шрифтом Брайля. Там вказуватимуть назву закладу, дату видачі, серію та номер диплома, назву здобутої професії. Для отримання такого документа достатньо подати у заклад, де проходило навчання, відповідну заяву.

Окремо у Порядку прописані обставини, за яких заклад має анулювати інформацію про учня в ЄДЕБО. Фактично ця дія означатиме, що в офіційних електронних реєстрах не буде жодних даних про цю особу. 

Здійснити такий крок заклад зможе у ситуаціях, якщо:

учень не склав державну кваліфікаційну атестацію;

випускник не забрав диплом впродовж року; 

учень не отримав диплом закладу, в якому відбулась реорганізація (злиття, приєднання, поділ, перетворення) або він був ліквідований;

набрало законної сили рішення суду про анулювання диплома;

до моменту внесення відомостей про видачу документа виявлено помилку в інформації, що відтворюється; 

інформацію про видачу диплома внесено помилково.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на офіційному сайті МОН оприлюднили «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у гуртожитках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду