Забезпечення підручниками шкіл: деталі від МОН

18:50, 24 сентября 2020
На даний час невирішеним є питання забезпечення підручниками 6, 8 та 9 класів.
Забезпечення підручниками шкіл: деталі від МОН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перехід закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) з навчанням російською мовою на навчання українською мовою відбувається поетапно, відповідно до змін нормативно-правової бази та з урахуванням видання нових підручників для окремих паралелей класів. Поки що залишається невирішеним питання забезпечення підручниками 6, 8 та 9 класів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України (МОН).

При цьому в пресслужбі відзначили, що внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 23 січня 2020 року № 41 надало б можливість забезпечити учнів 6 класу українськими підручниками та виконати перерозподіл підручників для 8 та 9 класів, яких не вистачає.

«Проект змін до постанови було підготовлено ще в лютому 2020 року. Однак тоді він чомусь не був погоджений із зацікавленими органами виконавчої влади і відповідно не був переданий на затвердження Урядом. У серпні МОН в оперативному режимі розпочало погодження нормативного документа для того, щоб забезпечити дітей підручниками», - сказано у повідомленні.

Після внесення змін до постанови КМУ у поточному році будуть надруковані за кошти державного бюджету підручники для 6 класу ЗЗСО, а також з’являться правові підстави для перерозподілу підручників для 8 і 9 класів між областями, де є їх надлишок, і де їх не вистачає.

Передбачено видання підручників українською мовою для учнів 6 класу ЗЗСО з 6 предметів загальним накладом 252 тис. 282 примірники.

При цьому в МОН підкреслили, що у 2018-2019 роках надруковано підручники для 5, 10 та 11 класів ЗЗСО, тобто учні зазначених класів стовідсотково забезпечені підручниками українською мовою. У 2020 році за кошти державного бюджету здійснено додаткове видання підручників українською мовою для учнів 7 класу ЗЗСО.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в мережі висміяли помилку у шкільному підручнику. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області