Народні депутати збирають компромат на ДАБК

16:15, 28 сентября 2020
Відомості про можливі зловживання працівників органів державного архітектурно-будівельного контролю спочатку отримають від правоохоронців.
Народні депутати збирають компромат на ДАБК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тимчасова слідча комісія ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, яку було створено Постановою Верховної Ради України № 892-ІХ від 15.09.2020, проведе 1 жовтня своє, по суті, перше функціональне засідання. Про це повідомила народний депутат, член ТСК Олена Шуляк.

«Ми активно готуємося до чергового засідання комісії: надіслали звернення до бізнес-омбудсмена, правоохоронним органам, Міністерству розвитку громад і територій... Коротше кажучи, чекаємо гостей, з якими ловити ласих на незаконне збагачення буде набагато швидше», - зазначила вона.

Як стало відомо, перш за все на засіданні ТСК збираються заслухати представників правоохоронних органів: Нацполіції, НАБУ, ДБР, СБУ, Офісу Генерального прокурора. До їх керівництва вже направлено листи з проханням:

  • делегувати своїх представників для роботи у ТСК;
  • надати інформацію щодо кримінальних проваджень, в матеріалах яких містяться відомості про можливі зловживання працівників органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду при видачі дозволів на будівництво, їх анулюванні та при проведенні ними перевірок.

Свою роботу члени ТСК обіцяють проводити максимально публічно та прозоро. Зокрема, у фейсбуці вже створена офіційна сторінка ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБК. Там буде висвітлюватись робота Комісії, публікуватись офіційні заяви та звернення членів та керівництва, анонсуватись та розміщуватись посилання на онлайн-трансляції засідань тощо.

Крім того, громадян закликають писати про відомі їм минулі і теперішні факти корупції в органах ДАБК. Для цього створена спеціальна поштова адреса: [email protected]. До неї, з метою недопущення приховування чи видалення надісланої інформації, матимуть доступ усі члени тимчасової комісії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки