Приватні виконавці пропонують змінити формат розгляду дисциплінарних справ

15:20, 26 октября 2020
Через «антирекорди» коронавірусної хвороби було б доцільно проводити розгляд із дотриманням карантинних обмежень.
Приватні виконавці пропонують змінити формат розгляду дисциплінарних справ
Приватні виконавці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Асоціація приватних виконавців України звернулася до Міністерства юстиції з пропозицією змінити формат розгляду дисциплінарних проваджень стосовно представників професійної спільноти у зв’язку із загрозливим станом епідеміологічної ситуації в країні.

«Постановою Кабінету Міністрів України № 956 від 13.10.2020 р. було продовжено дію карантинних обмежень в країні до 31.12.2020 р. При цьому щодня фіксуються нові «антирекорди» щодо кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 та очевидним є значне загострення епідеміологічної ситуації в країні. При цьому Дисциплінарна комісія продовжує практику запрошення приватних виконавців, стосовно яких надійшли подання про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, до міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України для участі в засіданні комісії у режимі відео конференції. Вважаємо, що у наявних складних епідеміологічних умовах подібна практика є невиправданою та такою, що наражає на небезпеку зараження коронавірусною інфекцією як відповідних приватних виконавців, так і співробітників міжрегіональних управлінь», - йдеться у зверненні.

Керівництво АПВУ пропонує дозволити приватним виконавцям, запрошеним на Дисциплінарну комісію, брати участь у засіданні в режимі відеоконференції зі зручного для них місця (наприклад, із робочого місця в офісі приватного виконавця).

Крім того, АПВУ вважає за доцільне, щоб у засіданнях Дисциплінарної комісії в режимі відео конференції брав участь також представник Асоціації. Це, на її думку, потрібно для захисту професійних прав приватних виконавців, а також аналізу та узагальнення дисциплінарної практики щодо приватних виконавців та підготовки і поширення у професійній спільноті відповідних рекомендацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді