Малюська прокоментував, чому рішення суду не завжди виконуються

18:05, 2 ноября 2020
Міністр перекований, що де можливо - рішення суду виконуються.
Малюська прокоментував, чому рішення суду не завжди виконуються
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Де можна виконати – рішення суду виконується. Часто рішення суду не можна виконати з об’єктивних причин. Про це зазначив міністр юстиції України Денис Малюська під час інтерв’ю Радіо Свобода. 

«Де можна виконати – рішення суду виконується. Часто рішення суду не можна виконати з об’єктивних причин… І це якраз стосується державної виконавчої служби. Тому що приватні виконавці стягують з приватного сектору, державна виконавча служба стягує з державного сектору, де існує десятки мораторіїв і з фізичних осіб, де є купа обмежень по стягненню», – сказав міністр.

Також міністр відзначив, що з приватними виконавцями працювати приємніше, однак на це є об’єктивні причини.

«Безумовно з приватними виконавцями працювати приємніше. Бо вони отримують більшу винагороду, ніж державні виконавці, в них набагато менше завантаження і відповідно це так вийшло, що це еліта виконання судових рішень. Вони займаються великими грошовими стягненнями і можуть собі дозволити гарне обслуговування і швидкі дії. Державна виконавча служба - низькі зарплати, набагато більше навантаження і розмір винагороди не співмірний з приватним виконавцем», - сказав Малюська, при цьому він вказав на швидкість вирішення питань із заборгованістю по аліментах: «грошові стягнення за аліментами відбуваються фантастично швидко. Спрацьовує швидко: виконавець натискає на кілька клавіш і всі рахунки боржника миттєво заблоковуються».

Важливою проблемою роботи виконавців є малі зарплати. Малюська акцентував увагу, що приватні виконавці отримують премії зі стягнених сум. Також він пояснив чому у Києві зарплати у виконавців вищі, ніж в обласних центрах, і тим паче в районах.

«Об’єктивно в обласних центрах, а ще ліпше в Києві, суми стягнень більші ніж у районному центрі, бо там суми менші і боржники бідніші. Тому зарплати в департаменті виконавчої служби об’єктивно в Києві більші ніж в обласному центрі, чи тим більше в районному центрі», — сказав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на окупованих територіях значні фальсифікації народження і смерті громадян

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва