МВС сподівається, що найближчим часом у Києві запрацює нова функція автовідеофіксації порушень

18:45, 11 ноября 2020
Розробники ніяк не дочекаються згоди місцевої влади.
МВС сподівається, що найближчим часом у Києві запрацює нова функція автовідеофіксації порушень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Обіцяне розширення функцій встановлених у Києві комплексів автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху ніяк не може стартувати. Все впирається у дозвіл власників камер і муніципальних доріг, а саме – Київської міської державної адміністрації. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

За його словами, ІТ-спеціалісти МВС вже розробили і впровадили у камери автоматизованих комплексів нові функції відеофіксації порушень при проїзді смугою громадського транспорту. Ці функції пройшли метрологію та процес сертифікації і готові до використання.

«Проте, вже півтора місяці б’ємося, щоб отримати згоду від київської влади», - дивується заступник міністра.

Взагалі повільним розповсюдженням комплексів автоматичної відеофіксації порушень ПДР незадоволений і віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми вже знаємо про всі небезпечні перехрестя і проблемні ділянки доріг, де відбувається найбільше порушень ПДР. Проте держава фінансово не спроможна у короткий період встановити там камери автоматичної відеофіксації», - зауважує він.

На думку віцепрем’єра, держава могла б на себе взяти забезпечення камерами доріг загальнодержавного значення, а все інше – це має бути клопіт місцевих органів влади. Там теж не густо з грошима, але вирішити питання допомогло б державно-приватне партнерство. Це, коли приватна компанія за власний рахунок встановлює камеру, і певний час кошти від штрафів за порушення ПДР йдуть приватній компанії на погашення витрат та отримання фінансової вигоди. Після чітко визначеного періоду камери переходять у комунальну власність.

«За пів року-рік можна було б вкрити камерами всю Україну», - переконаний Михайло Федоров.

Поки що до Верховної Ради внесений лише Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах населених пунктів (реєстр. № 4194), згідно з яким половину надходжень від штрафів, яка мала б спрямовуватися до загального фонду державного бюджету, пропонують направляти у місцеві бюджети.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді