Провал відтермінування РРО: депутати погрожують Гетманцеву звільненням

16:00, 17 ноября 2020
Частина депутатського корпусу анонсувала реєстрацію проекту постанови про звільнення Гетманцева з посади голови Комітету.
Провал відтермінування РРО: депутати  погрожують  Гетманцеву звільненням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група «За майбутнє» та  опозиційні фракції  будуть ініціювати реєстрацію проекту постанови щодо звільнення Данила Гетманцева з посади голови Комітету  Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це під час виступу у Раді заявив нардеп  Тарас Батенко.

«Сьогодні, якщо ми не вирішимо проблеми з РРО, якщо ми не допоможемо вирішити це питання для наших ФОПів, наша депутатська група «За майбутнє» (я більш ніж переконаний, що до нас приєднаються інші фракції та групи) буде ініціювати реєстрацію проєкту постанови щодо звільнення пана Гетманцева з посади голови профільного комітету.

Або ми вирішуємо цю проблему у сесійній залі, або замість нас буде говорити вулиця. Тому після наради з прем'єром щодо карантину вихідного дня наша депутатська група разом з фракцією «Батьківщина» ініціює перерву щодо термінового обговорення питання щодо ФОПів і конкретного вирішення у сесійній залі», - сказав Батенко.

«Ми єдина країна в світі, яка під час пандемії почала закручувати гайки малому бізнесу, середньому класу і забирати навіть те, що у них було. Касові апарати - по суті, коли ми мусимо допомогти, ми нищимо їх такими законами, які приймаються в парламенті. Я прошу депутатів прийняти два законопроекти: 4313 про відтермінування більш ніж на рік касових апаратів та 3853-2, який скасовує насилля над малим і середнім бізнесом», - заявила  нардеп  Юлія Тимошенко.

Пізніше  до таких заяв долучилася ще одна із  парламентських фракцій.

Рада провалила голосування в повторному першому читанні  законопроекту № 4313-д під назвою «Про внесення змін до розділу ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг».

Законопроект підтримало лише 17 нардепів, 228 проголосувало против.

Нагадаємо, що законопроект № 4313 був внесений Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і в ньому йдеться про перенесення термінів застосування касових апаратів.

Проте 04.11.2020 Верховна Рада провалила голосування за законопроект. За його ухвалення голосували майже всі парламентські фракції, крім фракції «Слуга народу», яка дала лише 152 голоси «за». Таким чином, законопроект підтримали 212 нардепів замість необхідних 226. Причиною цього стала відсутність частини депутатів від «Слуги народу» в сесійній залі, а деякі просто не голосували.

Обурені підприємці у відповідь проголосили початок податкового майдану та розпочали страйкувати.

Законопроект Разумкова доопрацювали та під новим номером № 4313-д знову внесли в сесійну залу.  Проте Рада провалила і це голосування.

Раніше  Гетманцев виступив за повний локдаун та будівництво доріг у коронакризу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді