Бюджет на наступний рік суттєво урізає фінансування освіти: деталі

18:18, 15 декабря 2020
У законопроекті прописано відтермінування підвищення зарплат педагогам.
Бюджет на наступний рік суттєво урізає фінансування освіти: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У законопроекті «Про Державний бюджет України» зменшено видатки на освіту. Про це йдеться у висновках комітету з питань бюджету.

Зокрема, освітню субвенцію пропонують скоротити на 2859,58 млн грн; додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – на 2 млрд грн; субвенцію на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг – на 258,8 млн грн; фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти – на 500 млн грн.

У висновку комітету прямо прописано, що «не враховано Бюджетних висновків щодо збільшення обсягу освітньої субвенції для належного фінансового забезпечення оплати праці педагогічних працівників закладів і установ освіти відповідно до постанови КМУ від 10.07.2019 р. № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» (як і на 2020 р., дію цієї постанови зупинено до 31.12.2021 р. постановою КМУ від 23.11.2020 р. № 1149), натомість освітню субвенцію зменшено на 2 859,58 млн грн (що ймовірно пов’язано з відтермінуванням зростання мінімальної зарплати у розмірі 6500 грн»).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 1149 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 та зупинення її дії», яка відстрочує збільшення зарплати освітянам.

При цьому т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі усіх запевнив, що зарплати освітян зростатимуть.

Він зокрема повідомив, що уряд схвалив і парламент у першому читанні розглянув проект Державного бюджету України на 2021 рік, яким передбачено на галузь освіти 173,8 млрд гривень, що на 34 млрд грн більше, ніж цьогоріч.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва