Олег Татаров прокоментував зміну підслідності з НАБУ на СБУ по своїй справі

11:54, 24 декабря 2020
Заступник глави Офісу Зеленського Олег Татаров відреагував на зміну підслідності з НАБУ на СБУ по своїй справі.
Олег Татаров прокоментував зміну підслідності з НАБУ на СБУ по своїй справі
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник глави Офісу Президента Зеленського Олег Татаров відреагував на інформацію щодо зміни підслідності з НАБУ на СБУ по своїй справі.

«ЗМІ пишуть, що сьогоднішнє засідання у Вищому антикорупційному суді може не відбутися через зміну підслідності з НАБУ на СБУ, яка сталася у зв'язку з вчорашнім рішенням Верховного Суду.

Моя позиція незмінна. Я готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоч один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності.

Нагадую, що за невдалою спробою помсти щодо мене стоїть скандальний директор НАБУ Ситник, який знаходиться в реєстрі корупціонерів і офіційно визнаний судом винним в корупції», - зазначив він.

Нагадаємо, що «Слідство.Інфо» із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомило про те, що Офіс генерального прокурора передав кримінальну справу щодо квартир Нацгвардії, фігурантом якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Сьогодні о 12:30 Вищий антикорупційний суд мав обрати Татарову запобіжний захід. САП просила для нього арешт з альтернативою застави в 10 млн грн.

«Але зранку, ще до початку засідання суду, Офіс генерального прокурора вирішив змінити підслідність і передав кримінальне провадження до СБУ. Відповідне рішення підписав заступник ОГП Олексій Симоненко», - йдеться у матеріалі.

Передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу Офіс генпрокурора зобов’язав Печерський районний суд Києва. 

«Це рішення судді Сергія Вовка було оскаржене в апеляційній та касаційній інстанціях. Верховний суд 23 грудня залишив рішення Печерського райсуду Києва в силі», - зазначають журналісти.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей