Працівник у США отримав виплату у вигляді 91 тисячі брудних монет – і це цілком законно

10:54, 2 апреля 2021
Працівник зі скандалом вимагав у роботодавця вихідну допомогу й отримав – у вигляді 200 кілограмів брудних монет.
Працівник у США отримав виплату у вигляді 91 тисячі брудних монет – і це цілком законно
Джерело фото: The New York Times/Olivia Oxley
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Часом українцям може здаватися, що за принципом «добре там, де нас немає» в інших країнах в усіх галузях життя має бути краще. Проте не завжди все відбувається саме так, і навіть у розвинених демократіях виникають абсурдні ситуації – у тому числі, у галузі трудових відносин. Адже так само, як і в Україні, працедавці всюди у світі всіляко намагаються зекономити на своїх працівниках.

Як повідомляє The New York Times, працівник, який вимагав виплатити йому вихідну допомогу у розмірі 915 доларів після звільнення з елітної автомайстерні, таки домігся свого. Але не у спосіб, якого очікував – працедавець привіз йому 91 500 одноцентових монеток, до того ж вкритих липкою автомобільною рідиною. Колишній керівник просто висипав їх на під’їзній доріжці до гаража.

Джерело – The New York Times/Olivia Oxley

 

Андреас Флатен – «щасливий» власник майже ста тисяч монет – звільнився із майстерні A OK Walker Luxury Autoworks ще у листопаді минулого року. Однією з причин звільнення за його словами стало те, що керівник «забув» про свою обіцянку, яку дав при працевлаштуванні. Тоді було домовлено, що Андреас буде працювати до 5 години, щоб встигати забирати дитину з дитсадка. Під час пандемії, коли садок почав зачинятися раніше, це стало ще більш актуальним, втім начальник не звертав уваги.

Вже після звільнення і після того, як він протягом декількох місяців не отримав вихідної допомоги, Андреас звернувся зі скаргою до Міністерства праці Сполучених Штатів. Про подальшу долю цієї скарги невідомо. Але, судячи з купи монет, вона таки мала вплив.

Сама купа важила понад 200 кілограмів, і нині безробітному довелося витратити декілька годин на те, щоб тачкою перевезти монети до свого гаража – колеса тачки цього не витримали, до речі. Після цього Андреас ще довго намагався знайти спосіб відмити монети від рідини, щоб здати їх у монетоприйомник – ефективним виявилося лише миття у декілька ступенів кожної монети окремо. За дві години роботи йому вдалося відмити близько 5 доларів.

Найсумніша частина історії полягає у тому, що навіть такий абсурдний спосіб розплатитися із колишнім працівником цілком відповідає вимогам законодавства. Так, у відповідь на запит, чи можна платити працівникам брудними монетами, спікер Міністерства праці повідомив, що законодавство не регулює відповідне питання. Тож звернутися до суду, щоб отримати компенсацію чи зобов’язати роботодавця здійснити виплату у більш «пристойному» вигляді, просто неможливо.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що компанію Tesla визнали винною у порушенні трудового законодавства через твіт Ілона Маска.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду