Верховний Суд почав розгляд справи щодо запровадження санкцій до Тараса Козака

18:02, 18 мая 2021
Під час розгляду справи представник СБУ повідомив, що на адресу ВС надіслано докази, які підтверджують наявність підстав для застосування санкцій до Козака Тараса Романовича.
Верховний Суд почав розгляд справи щодо запровадження санкцій до Тараса Козака
Джерело фото: SLOVOIDILO.UA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 18 травня, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду почав розгляд справи № 9901/39/21, у якій Козак Тарас Романович просив визнати протиправним і скасувати Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині введення в дію цього рішення РНБО України, а саме додатка № 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Так, під час розгляду справи представник Служби безпеки України подав два клопотання. Перше клопотання стосувалось приєднання доказів. Представник СБУ підкреслив, що на виконання ухвали Верховного Суду від 09.03.21 у вказаній адміністративній справі СБУ на адресу Верховного Суду надіслало докази, які підтверджують наявність підстав для застосування санкцій до Козака Тараса Романовича. Представник СБУ наголосив, що вказана інформація містить державну таємницю, та просив суд долучити дані документи до матеріалів справи та враховувати їх під час розгляду справи по суті.

Друге клопотання стосувалось подальшого розгляду справи у закритому судовому засіданні у зв’язку з тим, що в матеріалах справи будуть наявні документи, які мають гриф обмеження доступу, а саме гриф «таємно».

Так, колегія суддів ВС задовольнила клопотання представника СБУ про приєднання доказів та враховуючи те, що Верховним Судом було прийнято клопотання про долучення цих доказів до матеріалів справи, у Суду постало питання про можливість участі повного складу колегії суддів у розгляді цієї справи. Та з огляду на відсутність у деяких суддів допуску до відповідної державної таємниці, судді ВС заявили самовідвід.

Тож, справу було передано до вирішення питання щодо її подальшого авторозподілу між суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, які мають доступ до державної таємниці.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки