Чи легалізують в Україні канабіс

13:29, 3 июня 2021
До парламенту внесено законопроект, який регулює обіг медичного канабісу.
Чи легалізують в Україні канабіс
Джерело фото: 5.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Верховної Ради України внесено законопроект № 5596 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Авторами законопроекту, текст якого ще не оприлюднено, є група депутатів від різних фракцій, серед яких Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Галина Третьякова, Михайло Радуцький та інші.

Під час презентації законопроекту Михайло Радуцький зазначив, що медичний канабіс потрібен 2-3 млн українців, а саме дітям з онкологічними захворюваннями та атовцям, у яких постравматичний синдром.

За його словами, кожен кущ, який буде вирощуватися, матиме GPS-трекер, завдяки чому «поліція зможе відслідковувати шлях від виробника до хворого». Відпускатися канабіс буде шляхом електронного рецепту. При цьому, за його словами, вирощувати можна буде канабіс виключно для медичних потреб.

Як пояснила в коментарі «Судово-юридичній газеті» одна із авторів законопроекту Олександра Устінова, виготовляти канабіс зможуть ті підприємства, які отримають ліцензію у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. При цьому буде створено спеціальний орган, який разом із поліцією наглядатиме за тим, аби не було зловживань у даній сфері. Вона підкреслила, що вартість за ліцензію буде набагато нижчою, ніж створення інфраструктури.

Детальніше про презентацію законопроекту про медичний канабіс дивіться у сюжеті «Право-ТВ».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області