Нічні клуби, кінотеатри і кафе: як працюватимуть заклади в умовах послаблення карантину

17:34, 8 июня 2021
Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою послабив карантинні обмеження.
Нічні клуби, кінотеатри і кафе: як працюватимуть заклади в умовах послаблення карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розважальні заклади зможуть працювати при можливості забезпечити не менше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території і наповнюваності залів до двох третин місць Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України стосовно змін до карантинних обмежень.

Зокрема, нею передбачено, що «зелений» рівень епідемічної небезпеки, який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення, встановлюється в разі досягнення таких ознак епідемічної небезпеки на всій території України:

кількість виявлених нових випадків інфікування коронавірусом на 100 тис. населення за останні 14 днів — менше ніж 75;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу) — менш як 4 відсотки;

кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 300;

на всій території України немає регіонів із встановленим «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

Дозволяється проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) за участю не менше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) і наповнюваність залів до двох третин місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) у кожному окремому залі.

Обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Відтепер дозволяється наповнювати кінотеатри на 50%. Розміщення має здійснюватися з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом.

Також дозволяється відвідування слідчих ізоляторів, закладів охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби представниками благодійних та громадських організацій, але не більше ніж один раз на тиждень.

Запроваджуються зміни на перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями). Вони  можуть перетинати державний кордон при наявності поліса страхування, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні;  негативного результату тестування на методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, які проведені не більш як за 72 години до перетину державного кордону, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації  вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданого англійською мовою або з перекладом англійською мовою.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в школах облаштують центри для вакцинації освітян.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду