Від 17 до 51 тисяч грн: Кабмін пропонує штрафувати за проникнення на військові об’єкти

15:38, 23 июня 2021
Міністерство оборони України пропонує доповнити КУпАП статтею, якою передбачено штрафи за проникнення на територію військової частини.
Від 17 до 51 тисяч грн: Кабмін пропонує штрафувати за проникнення на військові об’єкти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за самовільне проникнення на військові об’єкти», який був розроблений Міністерством оборони України. Проектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) у частині введення покарань за проникнення на територію військової частини.

Пропонується доповнити КУпАП статтею 1869 такого змісту:

«Самовільне проникнення на військові об’єкти тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 17 000 грн) із конфіскацією знаряддя здійснення правопорушення або без такої.

Діяння, вчинене особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч (до 34 000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією знаряддя здійснення правопорушення або без такої.

За відповідні дії, вчинені в умовах особливого періоду, передбачається покарання у вигляді штрафу від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 51 000 грн) з конфіскацією знаряддя здійснення правопорушення або без такої.

При цьому під військовим об’єктом пропонується розуміти ділянку місцевості з розташованими на ній будівлями, спорудами, майданчиками для відкритого зберігання військової та іншої техніки, боєприпасів і майна; військові транспортні засоби, озброєння та військова техніка, будівлі та споруди, які стоять окремо, приміщення в цих будівлях i спорудах, які огороджені (визначені показниками на місцевості) та з розміщенням вивісок на будинках щодо ïx приналежності до об’єктів Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, правоохоронних та розвідувальних органів, державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, інших військових формувань, що охороняються військовослужбовцями, працівниками воєнізованої або сторожової охорони».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін розглянув постанову, якою планується підвищити ефективність функціонування системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів для запровадження електронної взаємодії та інтероперабельності електронних інформаційних ресурсів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду