Володимир Зеленський відповів на петицію щодо звільнення Олега Татарова

12:55, 6 июля 2021
У відповіді на петицію щодо Татарова Президент Зеленський зазначив, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Володимир Зеленський відповів на петицію щодо звільнення Олега Татарова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Офісу Президента опубліковано відповідь Президента України на електронну петицію № 22/114822-еп «Негайно звільнити Олега Татарова – заступника голови офісу Президента Зеленського», розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 26.03.2021 громадянином В. В. Шабуніним.

«Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» мною розглянуто електронну петицію № 22/114822-еп «Негайно звільнити Олега Татарова – заступника голови офісу Президента Зеленського», розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 26.03.2021 громадянином В.В.Шабуніним, яка набрала понад 25 000 підписів громадян.

Статтею 19 Конституції України встановлено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з Положенням про Офіс Президента України, затвердженим Указом Президента України від 25 червня 2019 року № 436 (зі змінами), Офіс Президента України є постійно діючим допоміжним органом, утвореним Президентом України відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України.

Офіс Президента України у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, укладеними в установленому порядку.

В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ», - зазначено у відповіді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді