МВС ініціювало перед урядом зміну порядку стягнення аліментів з поліцейських

10:55, 21 июля 2021
Виявилося, що грошове забезпечення поліцейських не входить у перелік майна, з якого стягуються аліменти.
МВС ініціювало перед урядом зміну порядку стягнення аліментів з поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство внутрішніх справ ініціювало перед Кабміном затвердження змін до Переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 26 лютого 1993 року № 146.

Для цього був внесений на розгляд уряду проект постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб».

Метою прийняття проекту постанови є поширення дії вищевказаного переліку на поліцейських для утримання з них аліментів.

Проблема полягає в наступному.

Відповідно до частини першої статті 81 (Види доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів) Сімейного кодексу України перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб, затверджується Кабінетом міністрів України.

Переліком видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб, затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 26 лютого 1993 року № 146, передбачено, що з військовослужбовців Збройних Сил України, інших військ, Держспецзв'язку, осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів внутрішніх справ, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби утримання аліментів проводиться з усіх видів грошового забезпечення, що надається щомісяця (оклад за штатною посадою, оклад за військове або спеціальне звання, відсоткова надбавка за вислугу років, учене звання і науковий ступінь, кваліфікацію та умови служби).

Водночас у вказаному переліку осіб, на яких поширюється дія його положень щодо утримання з них аліментів, відсутні поліцейські.

Крім того, сьогодні з військовослужбовців, а також осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби утримання аліментів не провадиться з вихідної допомоги при звільненні з військової служби і з органів внутрішніх справ, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби, а також інших видів грошового забезпечення, що не має постійного характеру.

МВС же пропонує, щоб з військовослужбовців, а також поліцейських, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби утримання аліментів не провадилося з одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби, служби в Національній поліції і з органів внутрішніх справ, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби, а також інших видів грошового забезпечення, що не мають постійного характеру.

Раніше депутати пропонували заборонити громадянам ображати поліцейських.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва