Як буде формуватися зарплата у державних службовців

13:19, 12 августа 2021
Кабмін схвалив Бюджетну декларацію в якій передбачено обсяги видатків на заробітні плати бюджетникам і державним службовцям.
Як буде формуватися зарплата у державних службовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На 2022 рік видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери буде розраховано з урахуванням прогнозного розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки (ЄТС) та прогнозного розміру мінімальної заробітної плати; працівників державних органів, суддів – на рівні 2021 року. Про це йдеться у Бюджетній декларації на 2022 – 2024 роки, яку схвалив Кабінет Міністрів України та підтримала постановою Верховна Рада.

Отже, у декларації зазначено, що наступний рік видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери розраховано з урахуванням прогнозного розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС (станом на сьогодні складає 2670 грн) та прогнозного розміру мінімальної заробітної плати; працівників державних органів, суддів – на рівні 2021 року.

Далі зазначено, що видатки на 2023 – 2024 роки на оплату праці працівників бюджетної сфери розраховано з урахуванням прогнозного розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та прогнозного розміру мінімальної заробітної плати; для працівників державних органів, суддів – на рівні 2021 року.

У декларації зазначено, що уряд буде спрямовувати зусилля на зміну підходів до формування фондів оплати праці, грошового забезпечення та суддівської винагороди, зокрема, шляхом «відв’язки» розмірів посадових окладів від розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Державна політика щодо оплати праці на державній службі буде будуватися шляхом посилення ролі сталої частки в структурі заробітної плати державних службовців (тобто окладу), впровадження класифікації посад державної служби із забезпеченням інтеграції посад фахівців, залучених на роботу в державних органах в рамках здійснення заходів реформи державного управління, до загальної системи оплати праці, збалансування організаційної структури та оптимізації чисельності органів виконавчої влади.

У декларації передбачені такі розміри мінімальної заробітної плати:

з 01 січня 2022 року – в розмірі 6 500 грн;

з 01 жовтня 2022 року – в розмірі 6 700 грн;

з 01 січня 2023 року – в розмірі 7 176 грн;

з 01 січня 2024 року – в розмірі 7 665 грн;

посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки: з 01 січня 2022 року – в розмірі 2 893 грн,

з 01 жовтня 2022 року – в розмірі 2 982 грн;

з 01 січня 2023 року – в розмірі 3 193 грн;

з 01 січня 2024 року – в розмірі 3 411 гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала процес реформування оплати праці державних службовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України