Навчання за бюджетні кошти в приватних вишах і обсяг державного замовлення: у МОН повідомили деталі вступної кампанії

14:57, 17 августа 2021
Протягом вступної кампанії було подано понад 1,4 млн електронних заяв.
Навчання за бюджетні кошти в приватних вишах і обсяг державного замовлення: у МОН повідомили деталі вступної кампанії
Джерело фото: facebook.com/UAMON
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У цьому році 43 вступники до приватних закладів вищої освіти отримали змогу навчатися за бюджетні кошти. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час брифінгу, присвяченого вступній кампанії.

За словами Міністра, 43 вступники отримали право на зарахування до приватних вишів. 32 вже зараховані до закладів, бо вчасно подали необхідні документи.

Міністр вказав на головні новації цьогорічної вступної кампанії: було розширено перелік предметів, які можна було використати як третій для складання ЗНО. Також вступники могли подати не більше 30 заяв на вступ на контракт.

Сергій Шкарлет також повідомив, що було подано понад 1,4 млн електронних заяв. При цьому у перший день вступної кампанії подали понад 200 тисяч заяв. Більше всього здобувачів хоче навчатися на правових управлінських та ІТ-спеціальностях.

Найбільшу кількість заяв на бакалаврат вступники подали на спеціальність «філологія». Серед вишів найпопулярнішим лишається Київський національний університет імені Тараса Шевченка (понад 54 тисяч заяв).

Найбільше рекомендацій стосовно зарахування на бюджет отримали: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (4111), КНУ імені Тараса Шевченка (3250) та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (1030).

Всього рекомендовано до зарахування на бюджет отримали понад 65 тисяч вступників, при чому найбільше - на спеціальності «Середня освіта», понад 6000.

На навчання в магістратурі подано 166 778 електронних заяв та понад 12 тисяч паперових від понад 70 тисяч вступників. На бюджет рекомендовано зарахувати 33 549 осіб і понад 20 тисяч - на контракт. При цьому зарахування вступників триває.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що спеціальність «Право» опинилася у топ-3 найбільш затребуваних професій серед абітурієнтів цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва