МОН позбавить статусу наукових працівників окремі посади у вишах: деталі

18:50, 20 сентября 2021
Кабмін вніс до парламенту законопроект, яким пропонується виключити частину посад із переліку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти.
МОН позбавить статусу наукових працівників окремі посади у вишах: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посади директора бібліотеки та музею, а також наукових працівників бібліотеки і музею виключать із переліку посад науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти (ЗВО). Про це йдеться у законопроекті № 6050, який був підготовлений Міністерством освіти і науки України (МОН) і внесений Кабінетом Міністрів України до парламенту.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що метою проекту є усунення суперечностей, що виникли у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення діяльності музеїв закладів вищої освіти» 849-ІХ від 02.09.2020, де було доповнено перелік основних посад науково-педагогічних працівників посадами «директор музею» і «науковий працівник музею».

Тому, чиновники пропонують внести зміни до статті 55 Закону «Про вищу освіту основні посади наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладів вищої освіти та порядок їх заміщення». Пропонується виключити посади:  директор бібліотеки,  директор музею, науковий працівник бібліотеки, науковий працівник музею із даного переліку, лишивши керівник (ректор, президент, начальник, директор); заступник керівника (проректор, віце-президент, заступник начальника, заступник директора, заступник завідувача), діяльність якого безпосередньо пов’язана з освітнім або науковим процесом;  директор (начальник) інституту, його заступники, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім або науковим процесом; декан (начальник) факультету, його заступники, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім або науковим процесом; завідувач (начальник) кафедри;  професор; доцент; старший викладач, викладач, асистент, викладач-стажист; завідувач аспірантури, докторантури.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МОН опублікувало проект порядку присудження ступеня доктора наук: що зміниться

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси