Перелік підприємств, безперешкодний доступ до яких отримає АРМА, істотно розширять

08:05, 26 октября 2021
В Уряді просять парламент надати АРМА більше повноважень.
Перелік підприємств, безперешкодний доступ до яких отримає АРМА, істотно розширять
Джерело фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд передав в парламент законопроект, яким для Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управліннями активами, одержаними від корупційних злочинів, розширюється доступ до джерел інформації з метою виявлення та розшуку активів.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо розширення доступу до джерел інформації для цілей виявлення та розшуку активів зареєстрований під № 6201 від 21.10.2021.

Ним пропонується уточнити порядок доступу АРМА до єдиного реєстру досудових розслідувань, автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків даних, у тому числі відомостей, які містять інформацію з обмеженим доступом.

Зокрема, АРМА з метою виконання своїх функцій отримає безоплатний доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань з можливістю віддаленої обробки інформації або в режимі автоматичного одержання даних (у порядку та обсязі, визначених спільним наказом Офісу Генерального прокурора України та Національного агентства), автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків даних, у тому числі відомості, які містять інформацію з обмеженим доступом, держателем (адміністратором) яких є державні органи, органи місцевого самоврядування, органи державного управління, державні і комунальні підприємства, установи, організації, а також користуються одержаними, у тому числі урядовими, засобами зв’язку і комунікацій, межами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами.

Також Національне агентство з метою виконання своїх функцій зможе витребовувати за рішенням Голови Національного  агентства або його заступника та безоплатно одержувати інформацію, в тому числі з обмеженим доступом, необхідну для виконання обов’язків Національного агентства, а також інформацію, що становить банківську таємницю.

Витребовувати таку інформацію АРМА зможе від державних органів, органів місцевого самоврядування, органів державного управління, державних і комунальних підприємств, установ, організацій, банків, професійних учасників ринку капіталу та організованих товарних ринків, інших осіб, визначених законом. Сьогодні у Агентства є можливість отримувати інформацію лише від державних органів та органів місцевого самоврядування.

Одно із найважливіших та дуже спірних повноважень, яке отримає АРМА, – це можливість безперешкодного входу уповноважених осіб АРМА до приміщень, окрім державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, ще й до органів державного управління, державних і комунальних підприємств, установ, організацій, а також отримувати від них пояснення.

Раніше в Раді зареєстрували законопроект, яким судам забороняється зупиняти рішення та акти АРМА.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси