Денис Малюська щодо закону про олігархів: «Нацрада затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця ЗМІ»

13:05, 8 ноября 2021
Денис Малюська розповів, що найближчим часом Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розробить та затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації.
Денис Малюська щодо закону про олігархів: «Нацрада затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця ЗМІ»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив про наступні кроки влади після набуття чинності законом про олігархів.

«Минулої суботи Голос України опублікував закон про олігархів, а це означає що протягом наступних 180 днів олігархи мають зробити непростий вибір:

або отримати офіційний статус олігарха та потрапити під обмеження, встановлені новим законом

або ж позбутися ознак, які визначають їх як олігархів (наприклад, перестати впливати на політику, позбутися монопольного становища або продати медіа покупцеві з бездоганною діловою репутацією)

(слова класика ‘to be or not to be, that is the question’ отримують нове забарвлення)

Тому, хто вирішить залишитись олігархом і після введення закону в дію закону, буде заборонено:

  • фінансувати політичні партії
  • бути покупцем об’єктів великої приватизації
  • фінансувати політичну агітацію

Контакти чиновників з олігархами або їх представниками будуть публічно декларуватися, а самі олігархи нестимуть істотні репутаційні ризики у діловому світі.

З метою імплементації закону про олігархів:

  • найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розробить та затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації.
  • РНБОУ затвердить Положення про реєстр олігархів і порядок його формування та ведення, а також розробить такий реєстр.

Введення в дію закону про олігархів припадає на період між травневими святами, а перші «номінаційні» засідання РНБОУ будуть можливими (з дотриманням усіх процедурних обмежень) уже з двадцятих чисел травня.

p.s. прогноз щодо того, що підписання закону олігархи усіляко намагатимуться затягнути (пост від 23 вересня) виправдався – епопея була ще та.

далі буде теж стандартний і передбачуваний ланцюжок: медіаатаки - Венеційська комісія - Конституційний Суд – ОАСК - Верховний Суд - ЄСПЛ», - вказав Малюська.

Нагадаємо, що новий закон про олігархів (законопроект 5599) не містить відповідальності для народних депутатів, суддів та прокурорів за зустрічі з олігархами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва