«Вовину тисячу» звільнять від оподаткування: комітет переглянув висновок до законопроекту

12:35, 1 декабря 2021
За «тисячу Зеленського», яку Президент пообіцяв щепленим українцям, не доведеться сплачувати податки.
«Вовину тисячу» звільнять від оподаткування: комітет переглянув висновок до законопроекту
Джерело фото: news.obozrevatel.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати додали поправку в проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту (реєстр. № 4577 від 06.01.2021 ). Автором законопроекту є олімпійський чемпіон та депутат від «Слуги народу» Жан Беленюк.

Він пропонував встановити ставку оподаткування по операціях з реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів на рівні 7 відсотків.

Проте в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики вирішили, що необхідно ще попрацювати над законопроектом.

Тому члени Комітету переглянули власний висновок до законопроекту і додали в нього декілька поправок, однією із яких є запровадження норми, що звільняє від оподаткування військовим збором та ПДФО дохід від допомоги, який виплачується або надається за рахунок Державного бюджету в рамках програми підтримки вакцинованих українців.  Але для затвердження  програми такої підтримки доведеться внести зміни в Закон про державний бюджет України.

Законопроект № 4577 був рекомендований до другого читання. Зазначимо, що вищезазначена поправка в першому читанні не розглядалася.

Раніше стало відомо, що адвокатам дозволять обирати спрощену систему оподаткування, але обмежать у кількості найманих працівників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді