51 тисяча гривень штрафу за публічне заперечення збройної агресії: кого будуть штрафувати

11:34, 9 декабря 2021
Суб’єктами правопорушень у цій статті є національні та іноземні публічні діячі, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, політично значущі особи.
51 тисяча гривень штрафу за публічне заперечення збройної агресії: кого будуть штрафувати
Джерело фото: uinp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне законопроект, яким пропонується встановити штрафи за публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації  проти України.

Так, мета законопроекту полягає в запобіганні та зменшенні кількості випадків суспільно небезпечної провокативної поведінки іноземних чи вітчизняних публічних діячів, осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, політично значущих осіб в умовах міжнародного збройного конфлікту, особливого періоду та заходів, які вживають органи державної влади України та їх посадові особи.

Тож, законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема доповнивши кодекс статтею 173-5, в якій пропонується встановити:

Публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації  проти України, публічне заперечення тимчасової окупації Російською Федерацією територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, публічне заперечення спроб Російської Федерації легалізувати та легітимізувати анексію тимчасово окупованої території  тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн.

За повторне вчинення таких дій  пропонують штрафувати від 34 тис. грн. до 51 тис. грн.

Автори документу також наголошують, що положення закону покликані запобігти безкарності зазначеного правопорушення, створити правові підстави для удосконалення правового режиму адміністративної відповідальності у максимальній відповідності в умовах міжнародного права.

Відзначимо, що у примітки до цієї статті встановлено, що суб’єктами правопорушень у цій статті є національні та іноземні публічні діячі, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, політично значущі особи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду