«Це кричущий приклад толерування ознак корупції»: голова НАЗК розкритикував дії Кабміну

08:18, 10 декабря 2021
Голова НАЗК висловив незадоволення стосовно кадрового призначення Кабінету Міністрів України.
«Це кричущий приклад толерування ознак корупції»: голова НАЗК розкритикував дії Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На думку голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександра Новікова, призначення керівником Державної регуляторної служби України колишнього депутата від «Слуг народу» та ексголови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера, стосовно якого винесено припис про проведення службового розслідування та «порушено два провадження», є «кричущим толеруванням ознак корупції». Про це він зазначив в коментарі «Судово-юридичній газеті».

Нагадаємо, за словами НАЗК, Олексій Кучер не зміг підтвердити володіння біткойнами на 13 млн грн.

«По Олексію Кучеру зареєстровані два кримінальних провадження: одне Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, а інше знаходиться в Національній поліції в Харківській області. Ми внесли припис уряду про проведення службового розслідування стосовно голови Державної регуляторної служби України Олексія Кучера. І для нас взагалі велике здивування, це, мабуть, перший такий випадок в історії України, коли уряд призначив керівника центрального органу влади, незважаючи на те, що винесено припис про проведення службового розслідування, порушено два кримінальних провадження. Це кричущий приклад толерування ознак корупції. На 13 млн зафіксовано непідтверджених активів, але уряд все одно його призначив», - сказав Новіков.

При цьому Новіков відмовився називати імена осіб, стосовно яких здійснюються або були здійснені заходи НАЗК через несвоєчасне подання декларацій чи недостовірні відомості в ній.

«Всі відомості щодо тих осіб, в деклараціях яких були зафіксовані недекларування понад 1 млн 130 тис. грн, ви можете у нас на сайті публічно ознайомитися. Довідки усіх перевірок є абсолютно публічними», - сказав чиновник.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українці зможуть виявляти приховані інтереси у суддів та публічних службовців.

А також читайте про те, як активісти розкритикували новий наказ НАЗК, який змінює весь підхід до перевірки декларацій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде