Чи дозволять в Україні подвійне громадянство: зареєстровано новий законопроект

13:37, 13 декабря 2021
У парламенті зареєстрували законопроект, який передбачає ведення обліку осіб, які набувають чи припиняють іноземне громадянство.
Чи дозволять в Україні подвійне громадянство: зареєстровано новий законопроект
Джерело фото: ukrinform
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Іноземці та українські громадяни зобов’язані будуть повідомляти про наявність громадянства іншої держави. Про це йдеться у законопроекті № 6368-1 «Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України», який внесли до парламенту представник «слуг народу» Олега Дунда та «Довіри» Владіслав Поляк.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблено з метою удосконалення правого забезпечення регулювання питань громадянства в Україні.

Із законодавства пропонується виключити норму про припинення іноземного громадянства при отриманні українського.

Також прописано, що умовами прийняття громадянства України є:

1) визнання і дотримання Конституції України та законів України;

2) подання декларації про наявність (набуття), відсутність (припинення) іноземного громадянства (підданства) або громадянств (підданств).

Центральний орган влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, буде зобов’язаний вести облік осіб-громадян України, які набули (мають наявне), припинили іноземне громадянство (підданство) або громадянства (підданства).

Особи-громадяни України, що набули, припинили іноземне громадянство (підданство), зобов’язані у місячний термін подати декларацію про набуття (наявність), припинення іноземного громадянства (підданства) або громадянств (підданств) до центральний органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде