Лідер «Слуги народу» пропонує здешевити ввезення сировини для будівництва доріг

14:59, 9 февраля 2022
Обіцяє, що будівництво доріг подешевшає.
Лідер «Слуги народу» пропонує здешевити ввезення сировини для будівництва доріг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та його колега з монобільшості Данило Гетьманцев пропонує схвалити у першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Митного тарифу України» за реєстраційним номером 7027, що передбачає зниження ввізного мита на бітум нафтовий, який необхідний для будівництва доріг. Відповідну ініціативу напередодні зареєстровано у Верховній Раді.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про Митний тариф України» та встановити нульову ставку ввізного мита на бітум(наразі 10%-sud.ua).

Нульову ставку ввізного мита пропонується застосувати і при ввезенні інших залишків від переробки нафти або нафтопродуктів, одержаних із бітумінозних порід.

При цьому як зазначається у пояснювальній записці з метою недопущення розширення імпорту такої продукції з походженням з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або з державою-агресором щодо України згідно із законодавством, законопроєктом пропонується Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити заходів щодо встановлення заборони ввезення на митну територію України товарів, зазначених у цьому законі, що походять з Російської Федерації.

Реалізація законопроекту, на думку авторів, сприятиме зменшенню видатків державного бюджету на проведення лабораторних досліджень спеціалізованими органами Держмитслужби з питань експертизи та досліджень.

«В той же час вивільнення коштів суб’єктів господарювання від зменшення розміру ставки ввізного мита дозволить збільшити обсяг ввезеного товару та, відповідно, призведе до збільшення розміру сплаченого при імпорті податку на додану вартість», - додається у записці.

Ще одним результатом схвалення ініціативи, на думку «Слуг народу» стане здешевлення будівництва доріг.

Як писала «Судово-юридична газета», цього року планується будівництво та ремонт не менше 5 тисяч км доріг та запуск проектів державно-приватного партнерства в дорожній сфері.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде