Раді пропонують тимчасово зробити необов’язковим ЗНО

15:13, 11 февраля 2022
Учні (студенти закладів передвищої освіти) зможуть обирати форму оцінювання.
Раді пропонують тимчасово зробити необов’язковим ЗНО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів, серед яких голова комітету з питань науки та освіти Сергій Бабак, пропонує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроект № 7037 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року), яким пропонується тимчасово зробити зовнішнє незалежне оцінювання необов’язковим.  Відповідний проект постанови зареєстровано на офіційному сайті парламенту.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та встановити, що у зв’язку із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, звільняються від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації, зокрема у формі ЗНО.

За бажанням учні (студенти), які у 2021/2022 навчальному році завершують здобуття середньої освіти, можуть обрати вид оцінювання результатів  навчання: або шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

На думку авторів, ухвалення законопроекту сприятиме мінімізації захворюваності на COVID-19 серед випускників.

Попередньо передбачалося, що ЗНО у 2022 році складатимуть з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України або іноземна мова, а також четвертий предмет на вибір.

Як писала «Судово-юридична газета», у січні 2022 року стало відомо, скільки учнів записалися на пробне ЗНО-2022 та які предмети найбільш популярні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде