Рада зобов’язала збільшити фінансування фонду, з якого сплачуються гроші на округи депутатам

15:09, 15 февраля 2022
Депутати можуть отримати більше грошей «на округи».
Рада зобов’язала збільшити фінансування фонду, з якого сплачуються гроші на округи депутатам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада зобов’язала Кабмін збільшити фінансування Державного фонду регіонального розвитку, з якого, серед іншого, сплачується субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів (гроші на округи депутатам  - прим. авт.) до 1,5% від планових доходів Державного бюджету. Парламентарі 309 голосами підтримали 15 поправку групи народних депутатів з фракції монобільшості та опозиції до ухваленого Закону № 5719 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів».

Законопроектом пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу та викласти статтю 24-1 у такій редакції: «При складанні Бюджетної декларації та проекту Державного бюджету України державний фонд регіонального розвитку визначається в обсязі не менше 1,5 відсотка прогнозного обсягу доходів загального фонду проєкту Державного бюджету України на відповідний бюджетний період».

Згідно з документом, кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що мають на меті розвиток регіонів і відповідають пріоритетам, визначеним Державною стратегією регіонального розвитку та відповідними регіональними стратегіями розвитку, у таких пропорціях:  

1) 30 відсотків – на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які забезпечують виконання завдань, визначених Державною стратегією регіонального розвитку;

2) 70 відсотків – на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які забезпечують виконання завдань, визначених відповідними регіональними стратегіями розвитку та планами заходів з їх реалізації.

Крім цього, за кошти цього фонду сплачується субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів (так званий соцеконом), за обсяг якого та регулярність виплат з року в рік сперечаються депутати-мажоритарники.

Під час обговорення проти цієї поправки висловилася доповідач, представниця бюджетного комітету парламенту Олена Копанчук. За її словами, «починаючи з 2016 року, ДФРР не відбувається на рівні 1%, тому недоцільно встановлювати 1,5%».

Попри це депутати схвалили пропозицію.

Як писала «Судово-юридична газета», у «Слузі народу» пропонують виділити ще понад 4 мільярди на тисячу Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде