Рада встановила особливий порядок фінансування лікарень ДУСі та Академії Наук

15:17, 15 февраля 2022
Депутати дозволили фінансувати лікарні Держуправління справами та Національної академії наук без укладання договорів з Нацслужбою здоров’я.
Рада встановила особливий порядок фінансування лікарень ДУСі та Академії Наук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада дозволила фінансувати лікарні, які належать до сфери управління Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України, Державного управління справами за рахунок коштів державного бюджету без укладання ними договорів з Національною службою здоров’я. Відповідну поправку до законопроєкту №5719 «про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів» підтримали 244 народних депутати.

Вказаними змінами вносяться зміни до пункт 8 частини першої статті 87 бюджетного кодексу та зазначається, що  державні програми та заходи у сфері охорони здоров’я, що здійснюються державними установами, державними науковими установами охорони здоров’я, які належать відповідно до сфери управління Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України, Державного управління справами, державними закладами охорони здоров’я, які належать до сфери управління МОЗ та Мінсоцполітики фінансуються з Державного бюджету, у разі, якщо такі заклади не уклали договір з НСЗУ.

Як пояснила доповідач з цього питання, представниця бюджетного комітету ВР Олена Копанчук, гарантоване бюджетне фінансування вказаним лікарням залишили, оскільки не розпочався третій етап медичної реформи.

Нагадаємо, що змінами до законодавства лікарні зобов’язані укладати договори з Національною службою здоров’я аби отримати державне фінансування.

Як писала «Судово-юридична газета», в Україні обіцяють жорстоко карати керівників медзакладів за переведення лікарів на пів ставки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде