У «Слузі народу» пропонують виділити ще понад 4 мільярди на тисячу Зеленського

08:16, 15 февраля 2022
МВС обіцяють додатково 4,5 мільярда гривень, на «Є-підтримку» - 4,1 мільярда.
У «Слузі народу» пропонують виділити ще понад 4 мільярди на тисячу Зеленського
Джерело фото: misto.vn.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова комітету з питань національної безпеки та оборони Олександр Завітневич пропонує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроект № 7012-2 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», яким передбачено, зокрема, збільшення видатків на Міністерство внутрішніх справ та Міноборони за рахунок додаткових надходжень від ренти на видобуток корисних копалин. Відповідний проект постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроектом пропонується внести низку змін до закону «Про державний бюджет на 2022 рік» та збільшити його видатки на 239 мільярдів гривень. Зокрема, майже 158 мільярдів пропонується виділити на реалізацію нової бюджетної програми «заходи із стабілізації природного газу, що, за задумом автора, сприятиме «формуванню ресурсу природного газу та дозволить нівелювати цінові коливання та запобігти зростанню цін для споживачів». Ймовірно, йдеться про імпорт газу.

Крім цього 4,1 мільярда гривень пропонується додатково виділити  на реалізацію програми «Є-підтримка», що, за розрахунками автора, дозволить забезпечити виплату ковідної тисячі та 500 гривень за вакцинацію.

Майже 12 мільярдів гривень додатково зможе отримати Міністерство оборони.  Вказані кошти планується спрямувати на грошове забезпечення військовослужбовців, відновлення непорушних запасів обмундирування, індивідуальних засобів захисту, а також виконання завдань територіальної оборони. Плюс 4,5 мільярди гривень отримає МВС на «реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави».

Також пропонується додатково виділити Міністерству освіти та науки на реалізацію нової бюджетної програми «Створення умов для надання якісних та доступних освітніх послуг» 14 мільярдів гривень. На які саме заходи планується витратити 14 мільярдів гривень, у законопроекті не сказано.

Поповнити бюджет на 239 мільярдів гривень планується за рахунок збільшення ренти на видобуток газу, яку планують підвищити до 74% при вартості газу понад 1000 доларів.  При тому, що нещодавно голова НАК «Нафтогазу України» Юрій Вітренко заявляв про падіння видобутку газу.

Як писала «Судово-юридична газета», напередодні у «Слузі народу» запропонували додатково виділити понад 11 мільярдів гривень на оборону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду