У «Слузі народу» пропонують додатково виділити понад 11 мільярдів гривень на оборону

11:32, 10 февраля 2022
Обіцяють підвищення зарплат усім військовим.
У «Слузі народу» пропонують додатково виділити понад 11 мільярдів гривень на оборону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує депутатам схвалити за основу законопроект за реєстраційним номером 7012-1 «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” щодо збільшення видатків на оборону». Відповідний проект постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроектом пропонується внести зміни до додатку № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та збільшити видатки міністерства оборони на 11,6 мільярдів гривень «для посилення обороноздатності в умовах посилення агресивних дій з боку Російської Федерації».

З них 8 мільярдів гривень можуть бути спрямовані на виплату заробітних плат. За словами автора, наявних коштів недостатньо для підвищення заробітних плат усім військовим, а є лише можливість «забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні минулого року та індексацію доходів всіх категорій військовослужбовців, а також здійснити диференційований підхід до підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців за найбільш кваліфікованими спеціальностями».

2,5 мільярда гривень  - на відновлення непорушних запасів обмундирування, індивідуальних засобів захисту (шоломів та бронежилетів)

1,1 мільярда гривень - на забезпечення відповідних заходів для розвитку та формування Сил територіальної оборони.

Щоправда, з законопроекту не зрозуміло, а чи знайдуться додаткові кошти для військових, чи їх доведеться перекидати з інших статей державного бюджету.

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація положень законопроекту здійснюватиметься у межах видатків Державного бюджету України 2022 року на зазначені цілі за рахунок надходжень від сплати податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування (ПДВ - ред.), а також за рахунок фіскального простору. Однак не зрозуміло, якими будуть надходження до державного бюджету від ПДВ та інших податків, що визначені джерелами фінансування витрат.

Як писала «Судово-юридична газета», загальний ресурс на національну безпеку та оборону у проекті бюджету 2022 передбачено обсягом 323 млрд грн, або 6% ВВП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде