У «Слузі народу» пропонують Раді більш ніж втричі підвищити акциз на рідини для електронних сигарет

08:20, 24 февраля 2022
А також запровадити додатковий податок на тютюнові вироби.
У «Слузі народу» пропонують Раді більш ніж втричі підвищити акциз на рідини для електронних сигарет
Джерело фото: dtkt.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев пропонує Верховній Раді ухвалити законопроєкт №7038 д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного» та більше ніж втричі підвищити акциз на рідини для електронних сигарет. Відповідний проєкт постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни Податкового кодексу та встановити, що рідини, які використовуються в електронних сигаретах оподатковуються за ставкою 10 тисяч гривень літр. Наразі ставка податку 3 тисячі гривень літр.

Також пропонується встановити тимчасову норму (до 1 січня 2023 року) щодо оподаткування 5-відсотковим роздрібним акцизним податком залишків вироблених та не реалізованих до 1 квітня 2022 року тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну.

Акциз на звичайні сигарети 2022 року планують підвищити на 20%: щонайменше до 1 306,37 грн за 1000 штук. Акциз на стіки та рідини для вейпів також зросте на 20% - до 1 747,6 грн за 1000 штук.

Як писала «Судово-юридична газета», Верховна Рада планує схвалити законопроєкт про перерозподіл надприбутків від видобутку газу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області