Раді пропонують спростити закупівлю медикаментів та бронежилетів для армії

14:15, 24 февраля 2022
В разі ухвалення законопроєкту медикаменти та бронежилети, придбані за державні кошти швидше надходитимуть до війська незалежно від вартості.
Раді пропонують спростити закупівлю медикаментів та бронежилетів для армії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів пропонують Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт №7109 про внесення змін до Закону України «Про внесення зміни до розділу X "Прикінцеві та перехідні положення"» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для потреб оборони України та тимчасово спростити процедуру закупівель  за державні кошти медикаментів та бронежилетів для армії. Відповідний проєкт постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень закону «Про публічні закупівлі» та встановити, що до 1 вересня 2022 року закупівля товарів, робіт і послуг для забезпечення засобами індивідуального бронезахисту (бронежилетами різних типів та видів, шоломами (касками) різних типів та видів, комплектами захисту для рук та ніг, окулярами тощо), паливно-мастильними матеріалами, продовольством, речовим майном, майном зв’язку, медичним майном (підконтрольними лікарськими засобами, кровозамінниками та розчинами для інфузій, аптечок медичних загальновійськових/групових та їх комплектуючих, анатоксинів, сироваток, вакцин, антибіотиків, перев’язувальних засобів, гідрогелевих пов’язок, засобів іммобілізації та евакуації поранених, металоконструкцій для металосинтезу), здійснюється Міністерством оборони України, Збройними Силами України за спрощеною процедурою незалежно від суми.

Спрощена закупівля передбачає, серед іншого, менший термін закупівлі відповідних товарів та послуг. Наприклад, розгляд пропозиції замовником(Міноборони, ЗСУ-sud.ua) відбуватиметься за умови її надходження від 1 постачальника. Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація законопроєкту не потребує додатквих витрат коштів держбюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні Верховна Рада спростила процедуру фінансування оборонної сфери та дозволила Кабміну за погодженням з Президентом України перекидати державні кошти на армію, за рахунок, зокрема захищених статей бюджету.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області