Рада тимчасово дозволила Національному банку напряму фінансувати витрати бюджету

16:09, 7 марта 2022
Нацбанк зможе напряму кредитувати держбюджет.
Рада тимчасово дозволила Національному банку напряму фінансувати витрати бюджету
Джерело фото: obozrevatel.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада тимчасово дозволила Національному банку фінансувати витрати державного бюджету, тобто здійснювати емісію або напряму купувати облігації внутрішньої державної позики. Це передбачено законом  Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів, який Верховна Рада ухвалила на початку березня та підписав Президент України Володимир Зеленський

Вказаним законом вносяться зміни до закону про Національний банк і передбачається, що на період дії воєнного стану зупиняється дія статті 54 закону про НБУ.

Стаття 54 закону про Національний банк передбачає, що НБУ не має права надавати кредити в національній та іноземній валюті, як прямо, так і опосередковано через державну установу, іншу юридичну особу, майно якої перебуває у державній власності, на фінансування витрат Державного бюджету України.

Національний банк не має права купувати на первинному ринку цінні папери, емітовані Кабінетом Міністрів України, державною установою, іншою юридичною особою, майно якої перебуває у державній власності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Пенсійний фонд України виплатив пенсію тим, хто мав її отримати з 4 до 14 березня включно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді