Кабмін тимчасово дозволив керівникам непрацюючих державних установ самостійно визначати зарплату працівників

13:42, 9 марта 2022
Урядовці зобов’язали виплачувати як мінімум 2/3 окладу.
Кабмін тимчасово дозволив  керівникам непрацюючих державних установ самостійно визначати зарплату працівників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив керівникам державних підприємств та організацій на час воєнного стану самостійно визначати розмір зарплат на час простою працівників. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №221 від 7 березня.

При цьому згідно до документу, оплата простою не може бути менше ніж 2/3 від посадового окладу.

 «Надати право керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, до припинення чи скасування воєнного стану в Україні в межах фонду заробітної плати, передбаченого у кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу)», - зазначається у документі.

Керівникам органів місцевого самоврядування на період воєнного стану рекомендується оплачувати простій відповідних підприємств установ та організацій в межах, передбачених у кошторисах відповідних органів, підприємств, установ та організацій у розмірі не нижче 2\3 посадового окладу.

Згідно до 113 статті Кодексу законів про працю час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, яким Національному банку дозволено тимчасово напряму фінансувати видатки державного бюджету. Як зазначили в НБУ, будуть фінансуватися лише критичні видатки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді