Рада дозволила додатково виділити на оборону 67 кредитних мільярдів та обмежила видатки на дороги

18:30, 15 марта 2022
Рішення підтримали понад 300 депутатів.
Рада дозволила додатково виділити на оборону 67 кредитних мільярдів та обмежила видатки на дороги
Джерело фото: mil.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7167 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", яким додатково збільшила видатки на оборону на 67 мільярдів гривень за рахунок позики та дозволила використати частину коштів дорожнього фонду на оборону. За відповідне рішення проголосували 342 народних депутати.

Вказаним законопроєктом передбачається збільшити видатки спеціального фонду для Міністерства оборони України  за бюджетною програмою «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання» на 67 мільярдів гривень за рахунок позики від уряду Великобританії. Відповідно на цю суму передбачається збільшити планові показники фінансування спеціального фонду в частині зовнішніх запозичень.

За ці кошти Україна планує купити у британських постачальників 2 протимінні кораблі, забезпечити їхню доставку та обслуговування, спільне будівництво 8 ракетних катерів, доставку та встановлення систем озброєння на існуючі кораблі, спільного будівництва фрегату, а також консультаційну та технічну підтримку будівництва військово-морської інфраструктури, включаючи доставку обладнання.

Крім цього передбачається обмеження використання коштів дорожнього фонду на дороги. Пропонується встановити, що у 2022 році, як виняток з положень статті 24- 2 Бюджетного кодексу України, кошти державного дорожнього фонду спрямовуються першочергово на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, отриманими державою або під державні гарантії, а також на забезпечення потреб сектору оборони».

Також передбачається скасування обмежень на надання державних гарантій.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін дозволив додатково виділити на армію понад 50 мільярдів гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду