Кабмін спростив отримання статусу внутрішньо переміщеної особи

15:35, 16 марта 2022
Довідку можна сформувати у додатку Дія.
Кабмін спростив отримання статусу внутрішньо переміщеної особи
Джерело фото: kanaldom.tv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів спростив процедуру отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та допустив виплату компенсацій за розміщення таких осіб під час бойових дій. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №269 від 13 березня.

Згідно до документу, заява про взяття на облік та включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про внутрішньо переміщену особу та отримання відповідної довідки за наявності технічної можливості може подаватися також через портал Дія. Саму довідку можна буде згенерувати через додаток Дія

На отримання довідки(внутрішньо переміщеної особи-sud.ua) мають право особи, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні” воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка(З районів де відбуваються активні бойові дії-sud.ua).

Особи, які розміщують внутрішньо переміщених осіб за рішенням Кабінету Міністрів України може встановлюватись компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися під час дії воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін 11 березня розширив перелік областей, де можна отримати 6,5 тисяч гривень в межах єПідтримки додавши до переліку Дніпропетровщину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду