В Україні з’явиться координаційний штаб з питань захисту прав дитини

10:38, 18 марта 2022
Кабмін ухвалив рішення.
В Україні з’явиться координаційний штаб з питань захисту прав дитини
Джерело фото: vinnitsaok.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів створив Координаційний штаб з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Відповідне рішення закріплене постановою уряду 302 від 17 березня 2022 року.

Згідно до документу до штабу входять: Міністр соціальної політики — співголова Координаційного штабу.

Радник — уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації — співголова Координаційного штабу (за згодою).

Радник — уповноважений Президента України з питань безбар’єрності (за згодою), представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (за згодою), представник Мінсоцполітики, секретар Координаційного штабу, представник Мінреінтеграції, представник Мін’юсту, представник Мінекономіки, представник Міноборони, представник Мінрегіону, представник МВС, представник МЗС, представник МОЗ, представник МОН, представник Мінінфраструктури, представник Національної поліції, представник Адміністрації Держприкордонслужби, представник Нацсоцслужби, представник ДСНС, представник Офісу Генерального прокурора (за згодою), Представник підкомітету у справах сім’ї та дітей Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики (за згодою), представник Секретаріату Кабінету Міністрів України, освітній омбудсмен України (за згодою).

Представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні (за згодою).

Представник проекту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), що впроваджується Alinea International Ltd. за підтримки Уряду Канади (за згодою).

Незалежні експерти (за згодою).

Представники міжнародних організацій (за згодою).

Штаб є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України і утворюється з метою сприяння координації діяльності міністерств і місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану.

Штаб відповідно до покладених на нього завдань, зокрема приймає узгоджені рішення щодо визначення завдань державних органів, залучених до вирішення питань реалізації політики щодо захисту прав дитини;

визначає потреби в евакуації дітей з небезпечних територій та координує організацію їх безпечного переміщення до місць тимчасового влаштування;

забезпечує облік дітей (груп дітей), які виїхали на безпечну територію України або за межі України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України