У «Слузі народу» пропонують заборонити мерам самостійно виписувати премії місцевим чиновникам

16:00, 4 апреля 2022
Мерів можуть зобов’язати погоджувати преміювання місцевих чиновників з головами обладміністрацій
У «Слузі народу» пропонують заборонити мерам самостійно виписувати премії місцевим чиновникам
Джерело фото: vchasnoua.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7247 про внесення змін до Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" щодо порядку преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування та зобов’язали погоджувати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування з керівником відповідної обласної військової адміністрації, а після завершення війни – обласної державної адміністрації.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 10 закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та передбачити, що в умовах воєнного стану здійснення преміювання

посадових осіб органів місцевого самоврядування здійснюється за погодженням з начальником відповідної  обласної військової адміністрації.

При цьому передбачається, що через три місяці після припинення воєнного стану місцеві чиновники мають погоджувати виписування премій з керівником відповідної обласної державної адміністрації.

Наразі, згідно до постанови уряду, преміювання Голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим,  голів   обласних,   Київської  та  Севастопольської  міських  рад,  сільських,  селищних,  міських голів,  голів  районних  у  містах,  районних  рад,  надання  їм  матеріальної  допомоги,  встановлення  надбавок і доплат до посадових окладів  здійснюється  за  рішенням  відповідної   ради   у  межах  затвердженого  фонду  оплати  праці  працівників апарату відповідного органу.

На думку авторів, такий порядок сприяє неефективному використанню коштів. Зазначається, що 25 березня 2022 року, на 30-й день воєнного стану в Україні, міським головою м. Рівне Олександром Третяком було підписано два розпорядження «Про преміювання працівників за підсумками роботи за березень 2022 року» No275-р та «Про преміювання за підсумками роботи за березень 2022 року» No276-р. Згідно з текстом документів, керівники самостійних управлінь, служб та департаментів отримають без відповідного обґрунтування по 180% від посадового окладу, а їхні заступники – по 140% премії. За попередніми підрахунками загальна сума преміювання працівників складе приблизно 2 млн грн.

«Факт необґрунтованого використання коштів місцевих бюджетів потребує контролю з боку військових адміністрацій та встановлення обмежувальних заходів для запобіганню таких випадків. Враховуючи вищезазначене проектом закону пропонується на період дії воєнного стану покласти обов’язкове погодження преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування з начальником обласної військової адміністрації відповідного регіону», - зазначається у записці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про нову економічну політику та план відновлення України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва