Раді пропонують визнати дії військових РФ в Україні геноцидом українського народу

15:05, 5 апреля 2022
Правоохоронні органи мають притягнути винних до відповідальності, а міжнародні інституції депутати закликають застосувати нові санкції проти РФ.
Раді пропонують визнати дії військових РФ в Україні геноцидом українського народу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Європейська солідарність» зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №7250 про здійснюваний Російською Федерацією геноцид української нації, якою пропонується визнати дії військових РФ на території України з 24 лютого геноцидом українського народу. Про це на сторінці у Facebook написав один з авторів проєкту народний депутат Микола Княжицький.

За його словами, проєкт постанови було написано на прохання мешканців Маріуполя та Бучі

Проєктом пропонується визнати «злочинні дії Російської Федерації, що тривають на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації».

Правоохоронним органам України парламентарі доручають вжити вичерпних заходів для забезпечення розслідування злочину геноциду і притягнення винних до встановленої законом кримінальної відповідальності через механізми національного та міжнародного судочинства.

Також автори закликають іноземні держави та міжнародні організації сприяти розслідуванню злочинів Російської Федерації, її збройних формувань та репресивних органів на території України, забезпечити невідворотність покарання організаторів і виконавців цих злочинів, невідкладно надати Україні всю необхідну зброю та іншу допомогу, а також застосувати до Росії найжорсткіші санкції з метою зупинення агресії проти України, деокупації всієї території України, припинення геноциду української нації та недопущення його повторення в майбутньому.

Кабінету Міністрів України доручено вжити заходів з ушанування пам’яті жертв геноциду української нації, надання допомоги потерпілим та родинам загиблих.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» на початку квітня журналістам продемонстрували братську могилу у селі Мотижин Бучанського району. Також з’вилося відео розстрілу окупантами мирних мешканців Бучі

Також знайдено приміщення, де солдати армії окупантів розстрілювали ні в чому не винних людей. Там знайшли п'ять закатованих цивільних осіб із зав'язаними за спиною руками. Їх ставили навколішки, після чого вбивали пострілом у потилицю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва