У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати на 5 років за систематичну незаконну торгівлю алкоголем під час війни

14:39, 7 апреля 2022
За перше порушення правил торгівлі алкоголем під час війни пропонується штрафувати на суму до 51 тисячі гривень, за повторне – ув’язнення до 5 років.
У «Слузі народу» пропонують ув’язнювати на 5 років за систематичну незаконну торгівлю алкоголем під час війни
Джерело фото: espanarusa.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7261 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів та порушення заборони торгівлі окремими видами товарів в умовах воєнного або надзвичайного стану, яким пропонується запровадити адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконну торгівлю алкоголем під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею  204-1. Торгівля алкогольними напоями в умовах воєнного або надзвичайного стану та встановити, що:

«1. Торгівля алкогольними напоями на територіях де запроваджено воєнний чи надзвичайний стан, в порушення встановлених обмежень або заборони торгівлі такими товарами - караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин;

2. Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються штрафом від трьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років».

Також пропонується внести зміни до статті 204 Кримінального кодексу Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та встановити, що незаконне придбання з метою продажу спирту, тютюнових виробів в умовах воєнного стану, а також незаконне виготовлення спирту етилового карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада посилила відповідальність за мародерство. Мінімальний термін покарання за це правопорушення збільшено до 5 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді